Cursus zelfgenezend vermogen

“Je kunt veel meer dan je denkt”

 

In deze cursus, die gegeven wordt door Prof. Dr. Pierre Capel wordt uitgelegd hoe wij tot op zekere hoogte vitale levensprocessen zelf kunnen aansturen.

Dit gaat uit van de nieuwste wetenschappelijke inzichten  die duidelijk maken hoe onze emoties via de hersenen het gebruik van ons DNA aansturen . Negatieve emoties hebben een totaal ander effect op ons lichaam dan positieve. Met de nieuwste gen technologie kan nu worden aangetoond dat, bijv. bij eenzaamheid, honderden genen anders worden gebruikt dan bij een gezond sociaal leven met alle gevolgen van dien.

Het principe hierachter is dat in cellen  specifieke genen wisselend aan of uit worden gezet afhankelijk van de omstandigheden. Bij stress  wordt het gebruik van vele genen veranderd en bij langdurige stress  lijdt dit tot  sterk verhoogde kans op ziekten.  Bij Yoga, Meditatie en Sport treedt juist het omgekeerde op.  De oververhitte toestand keert weer terug in de natuurlijke stand  en de ziekte gevoeligheid neemt af en de levensverwachting stijgt.

Dat Yoga en Meditatie  en Fysieke inspanning een krachtige werking hebben is al duizenden jaren bekend en vaak wordt de verklaring gezocht in een spiritueel vlak. Hierdoor  ontstaat een tweedeling,  zij die geloven en zij die van dat vage gedoe niets moeten hebben. In deze training wordt deze tegenstelling  weggenomen. In begrijpelijke taal wordt het  mechanisme van Yoga en Meditatie en Sport uitgelegd. Het wordt duidelijk niet alleen hoe ziekten ontstaan, maar ook hoe wij een zelf genezende invloed kunnen uitoefenen.

Het blijkt dat je zelf veel meer kunt dan je denkt.

Naast  de zeer verhelderende theorie , die voor de ontwikkelde leek geheel  in een begrijpelijke  vorm wordt gebracht, wordt ook de praktijk beoefend .

De voorjaarscursus start op 2 februari 2021

 

De cursus bestaat uit 8 opeenvolgende dinsdag avonden van 20.00 tot 22.00 uur en wordt gegeven in

Studio 61, Kapelstraat 61  1404HW Bussum

Kosten

De kosten voor de hele cursus inclusief cursus materiaal zijn € 150,-

overmaken op rekening: NL92ABNA 0624337561 t.n.v. Kpl Education

 

Inschrijven

inschrijven kan per e-mail  yogastudio61@gmail.com.

 

 

 

  6 comments for “Cursus zelfgenezend vermogen

 1. Anoniem
  26 februari 2014 at 11:42

  Zes jaar medische behandeling, zoals operatie, hormoon- en chemokuren konden een steeds verdere achteruitgang niet voorkomen, hoogstens tijdelijk uitstellen.
  Maar nu het er echt op aankomt en mijn eigen lichaam het zelf moet doen blijkt het de laatste tijd verbazend goed te gaan.
  Ik ben er van overtuigd dat de cursus, zoals door u zo duidelijk en overtuigend is gebracht, hier zeer belangrijk aan heeft bijgedragen.
  Waarvoor mijn hartelijke dank!
  Fred Snel

 2. 2 maart 2014 at 21:30

  Met plezier ben ik de cursus aan het volgen en ik vind het jammer dat binnenkort de laatste cursus-les is. Ik vindt de inhoud van de cursus erg boeiend en leerzaam, en vind de manier waarop het door Pierre gegeven wordt prettig en leuk. Ik verwonder me iedere keer weer over de bijzondere en prachtig uitziende celprocessen die op de dia’s te zien zijn.
  Ik probeer het mediteren iedere dag toe te passen en merk dat het rustgevend is, en dat ik de laatste tijd b.v. beter en minder onrustig slaap.
  Marien Snijders

 3. Loes Walet
  5 maart 2014 at 10:01

  Door de cursus die ik gisteravond afgerond heb, heb ik veel eyeopeners gekregen vwb de processen in het lichaam. Maar voornamelijk nog hoe je deze processen kan omkeren door elke dag een meditatieoefening te doen. Als je elke dag mediteert dan keer je negatieve ziekmakende processen in je lichaam om. Pierre legt alles op een begrijpelijke en zeer enthousiaste manier uit en ik vind het jammer dat de cursus afgelopen is. Nu op eigen kracht verder in de wetenschap dat ik Pierre altijd mag en kan contacten. Bedankt Pierre!

 4. Jeroen
  10 maart 2014 at 23:39

  Deze cursus heeft bijgedragen tot een scherpere visie op de wisselwerking tussen lichaam en geest. De moleculair-biologische benadering sprak mij erg aan en naarmate de cursus vorderde begon ook de afsluitende meditatie een belangrijke rol te spelen. In een lichamelijk zware periode boden de bijeenkomsten een anker. Dit vraagt om een vervolg, bedankt Pierre!

 5. Richard en Femke
  13 maart 2016 at 20:45

  We hebben de cursus “Zelfgenezend vermogen” gevolgd en vinden het jammer dat deze bijna is afgerond. De kern van de boodschap is dat het positieve effect van meditatie, yoga en sport op het lichaam en met name de hersens wetenschappelijk is aangetoond en zeker niet zweverig is. Negatieve effecten van stress en andere negatieve emoties, op lichaam en geest, kunnen tot stilstand worden gebracht en kan zelfs deels ongedaan worden gemaakt. Wat al eeuwenlang intuïtief werd gedaan, in feite over de hele wereld, is nu gedemystificeerd door wetenschappelijke verklaringen.
  Pierre Capel weet op niveau maar zeer begrijpelijk, toegankelijk en boeiend te vertellen over wetenschappelijke bevindingen en de link te leggen met het echte leven en eigen ervaringen. De les wordt afgesloten met een meditatie die deskundig wordt ingeleid door Marie-Louise Leslie-Pringle.
  We gaan de lessen missen en hopen dat er nog nieuwe cursussen worden georganiseerd door deze inspirerende mensen.

 6. Barbara Fris
  16 juli 2017 at 18:56

  Heb deze cursus begin 2017 gevolgd. De nieuweste inzichten en de meest recente onderzoeken komen aan de orde, soms zelfs publicaties van diezelfde week. En dat alles in een praktische opbouw en in toegankelijke taal. Bovendien is de sfeer heel prettig. Echt een aanrader!

Geef een reactie

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera